KIKINDA: Organizovana serija predavanja o korona virusu za radnike velikih fabrika

R. Šegrt

12. 10. 2021. u 19:15

IAKO pripada skupini gradova u kojima je imunizovano više od 60 odsto punoletnog stanovništva, u Kikindi se vodi organizovana akcija promovisanja vakcinacije i njenog učinka u zaštiti od korona virusa.

КИКИНДА: Организована серија предавања о корона вирусу за раднике великих фабрика

Foto: Grad Kikinda

Radi toga Gradska uprava, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja organizuju seriju predavanja za radnike velikih fabrika o važnosti vakcinacije. Doktor Branislav Hačko, iz Zavoda za javno zdravlje ,predavanja je održao za radnike fabrike “Zoppas” koja zapošljava više od 700 ljudi, kao i za zaposlene u livnicama “Le Belier” i “Cimos”, u kojima radi najmanje još toliko.

Nakon predavanja bilo je omogućeno da se zainteresovani radnici vakcinišu na licu mesta, u svojim fabrikama, bez odlaska na vakcinalni punkt, jer je ekipa Doma zdravlja bila na terenu.

Foto: Grad Kikinda

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, narednih dana predavanja i vakcinacija biće organizovana i u drugim većim firmama. Jedna tribina o važnosti vakcinacije, namenjena srednjoškolcima, već je održana i u Kulturnom centru, a većeras će biti organizovana druga. O ovoj temi, na istom mestu, u 18 sati, ponovo će govoriti dr Branislav Hačko.

- Na ovaj način Gradska uprava, zajedno sa Zavodom za javno zdravlje i Domom zdravlja želi da svima približi naučnu istinu o vakcinama, jer samo vakcinacijom možemo da sačuvamo javno zdravlje – poruka je iz Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)