UZBUNA U LESKOVAČKOM ZATVORU: U kanti za đubre pronađena futrola za pištolj i okvir za metke

Novosti onlajn

05. 10. 2021. u 11:45

U OKRUŽNOM zatvoru Leskovac u nedelju, 3. oktobra, navodno je pronađen okvir od pištolja u zatvorenom delu zavoda u osuđeničkoj kanti za đubre, a u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija je rečeno da su o tome obavestili policiju i da se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja

УЗБУНА У ЛЕСКОВАЧКОМ ЗАТВОРУ: У канти за ђубре пронађена футрола за пиштољ и оквир за метке

Foto: Depositphotos

Ipak, iz UIKS-a tvrde da ništa nedozvoljeno nije pronađeno ni u jednoj kanti koju koriste osuđenici.

- Naime, u kontejneru za odnošenje smeća, koji se nalazi u okviru prostora koji pripada Okružnom zatvoru u Leskovcu, pronađena je futrola sa praznim okvirom za pištolj. Zavod je u skladu sa zakonom obavestio nadležnu Policijsku upravu i u ovom trenutku se sprovode radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja - navodi se odgovoru.

Inače, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nisu odgovorili na neka prosleđena pitanja, kao i da li je u međuvremenu pronađen možda i sam pištolj.

Iza zatvorskih zidina pritvorenici i zatvorenici često pokušavaju da pronađu način da ostvare komunikaciju sa "svetom" preko bedema, ali i da dođu do nedozvoljenih predmeta.

Naravno, sve to rade na nelegalne načine kako bi izbegli sankcije ukoliko ih zatvorska policija spreči u tome.

Pretežno se telefoni "šalju" u danima posete, najčešće skriveni među stvarima koje su namenjene za osobe lišene slobode i osuđena lica, kao što je garderoba.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

OVO JE AUTO PORODICE ĐOKIĆ: Od "pasata" ostala samo olupina

 

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)