NOVIM PUTEM DO VUJNA: Završena rekonstrukcija važne saobraćajnice za Čačak i Gornji Milanovac

V. I.

04. 10. 2021. u 15:23

NOVI asfalt od sada vodi od Ibarske magistrale do manastira Vujan. Završeni su radovi na saobraćajnici dugoj 4,2 kilometra, a celokupnu investiciju vrednu 38 miliona dinara finansiralo je JP “Putevi Srbije“.

НОВИМ ПУТЕМ ДО ВУЈНА: Завршена реконструкција важне саобраћајнице за Чачак и Горњи Милановац

Foto: GU Čačak

Ovaj put je od velikog značaja, prolazi i kroz Čačak, ali i kroz opštinu Gornji Milanovac, od velike je važnosti za meštane obe lokalne samouprave. Ali, pre svega, izuzetno je značajan za sveštenstvo manastira Vujan i sve oni koji ga posećuju, a njih nije malo, znajući da se u ovom manastiru nalazi nadaleko poznati vujanski krst patrijarha Pavla, kao i da se patrijarh baš u Vujnu lečio tokom Drugog svetskog rata – rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Foto: GU Čačak

On je naglasio da je Grad Čačak već finansijski pomagao određene rekonstrukcije u manastiru, a nastaviće i dalje sa tom praksom. Takođe, istakao je i značaj uređenja Staze patrijarha Pavla.

Foto: GU Čačak

Staza patrijarha Pavla, koja je nešto kraća od sedam kilometara, a povezuje Banju Gornju Trepču i manastir Vujan, je obeležena, a već naredne godine biće potpuno uređena i svi ljubitelji prirode sa uživanjem će moći da je koriste – zaključio je Todorović.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVAK U ZAGRLJAJU JECINE SUPARNICE: Zbog ovog susreta gore mreže - San se danas ostvario (FOTO)