VRH EPIDEMIJSKOG TALASA: Nove brojke zaraženih koronom u Pirotskom okrugu

V. Ć.

02. 10. 2021. u 20:43

STRUČNjACI pirotskog ZZJZ, procenjuju da je okrug u vrhu epidemijskog talasa. Danas su registrovali još 74 laboratorijski potvrđena slučaja kovid 19.

ВРХ ЕПИДЕМИЈСКОГ ТАЛАСА: Нове бројке заражених короном у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

U Pirotu je zaraženo 66, preostali u Babušnici, dok Dimitrovgrad i Bela Palanka nisu dostavili podatke o broju novozaraženih na njihovom području. Na osnovu epidemioloških ispitivanja, procenjuje se da je broj zaraženih , bar trostruko ili četvorostruko veći, ali se svi inficirani ne javljaju lekarima

U četvrtom talasu epidemije, u okrugu je ukupno zaraženo 2016 osoba, dok je samo u septembru registrovano 1.605 slučajeva novoobolelih građana. Mera kućne izolacije naložena je za 124 osobe sa potvrđenim kontaktima. U dečijoj kovid ambulanti na Keju juče je obavljeno 139 pregleda, od kojih je svaki drugi kontrolni.

Na kovid jedinici pirotske Opšte bolnice, trenutno se leči 36 pacijanata. Iz Pirota je 24, iz Babušnice 6, iz Bele Palanke 3, sa područja Dimitrovgrada 2, i jedan pacijent iz Beograda. Nažalost jedna osoba je preminula od kovida ili posledica izazavanih zarazom. Organizovan je i jedan transport pacijenta u Kovid bolnicu u Kruševcu.

Od početka imunizacije u okrugu, vakcinisano je 36.040 osoba , revakcinisano 34.697, a treću dozu primilo je 7.337. Juče je dato 48 prvih, 30 drugih i 290 trećih doza vakcine. Epidemiološka situacija u okrugu je avnredna-poručuju u Centru za kontrolu i prevenciju bolestu pri ZZJZ u Pirotu.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HUMANITARNI BAZAR U SMEDEREVU: Prodaja rukotvorina za pomoć bolesnim sugrađanima