NEGUJU SEĆANJE NA OMILJENOG DEČJEG PESNIKA: U Sremskoj Kamenici okupile se osmoletke koje nose ime Jovana Jovanovića Zmaja

Lj.P.

02. 10. 2021. u 17:53

OSNOVNA škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremkoj Kamenici, danas je bila domaćin 50. Susreta Zamejvih škola, a svečanosti je prisustvovala Dina Vučinić, član Gradskog veća za obrazovanje.

НЕГУЈУ СЕЋАЊЕ НА ОМИЉЕНОГ ДЕЧЈЕГ ПЕСНИКА: У Сремској Каменици окупиле се осмолетке које носе име Јована Јовановића Змаја

Foto: Pres služba grada

 Ovogodišnja manifestacija čiji je moto „...Vreme ide, vreme leti, te ponavlja slike stare“ organizovana je uz poštovanje svih epidemioloških mera, a okupila je predstavnike osnovnih škola koje nose Zmajevo ime, iz Banje Luke, Beograda, Vranja, Rume i Sremske Kamenice.

- Veoma mi je drago što, i u ovim vremenima kada se ceo svet suočava sa pandemijom, neke tradicije odolevaju izazovima i što danas, u Sremskoj Kamenici imamo priliku da prisustvujemo 50. jubilarnim Susretima Zmejevih škola – izjavila je Dina Vučinić. - Ova manifestacija predstavlja najveće okupljanje škola, sa najdužom tradicijom u zemlji, a njeni učesnici na kreativan način kroz pesmu, znanje i druženje neguju sećanje na Jovana Jovanovića Zmaja. Želim Vam lep dan u Sremskoj Kamenici i da još dugo čuvate od zaborava lik i delo omiljenog dečijeg književnika.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Dejan Merdanović je istakao da je škola u Sremskoj Kamenici već 11 puta bila organizator susreta Zmajevih učenika i nastavnika.

- Već punih 50 godina učenici, nastavnici i njihove škole, koje sa ponosom nose Zmajevo ime, nastoje da svoju veliku ljubav prema Zmaju kroz druženje i učenje prenesu na naredne generacije. To su radili neki pre nas, a nadamo se da će i neki posle nas - rekao je Dejan Merdanović.

Za učesnike Susreta Zmajevih škola organizovan je program u okviru kojeg su polagali vence na Zmajev grob, prisustvovali izložbi likovnih i kaligrafskih radova učenika, razgledali postavke u Zmajevom muzeju, prisustvovali različitim radionicama i obilazili Novi Sad i Sremsku Kamenicu.

Zapratite Nportak na Fejsbuku

BONUS VIDEO:

„Novosti“ donose do sada neispričanu priču iz čuvenog pozorišta u Kruševcu, Gradu Glumaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?