DOBITNICI NOVOUSTANOVLJENOG PRIZNANJA U KRUŠEVCU: Dragan Nikolić, koreograf u 83. godini

S. Babović

01. 10. 2021. u 21:33

ZAHVALNICA grada Kruševac povodom 650 godina od postojanja grada biće uručena Kulturno-umetničkom društvu “14.oktobar” i koreografu Draganu Nikoliću(83),koji već 56 godina vodi nagrađeni ansambl.

ДОБИТНИЦИ НОВОУСТАНОВЉЕНОГ ПРИЗНАЊА У КРУШЕВЦУ: Драган Николић, кореограф у 83. години

Foto arhiv KUD 14. oktobar

Odluku je jednoglasno donela Komisija za kadrovska pitanja,a priznanje će biti uručeno na Dan oslobođenja grada u Prvom i Drugom svetskom ratu, koji se obeležava,simobilično,14.oktobra,kako i stoji u nazivu samog laureata.

-Ovo priznanje se dodeljuje zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim orgaizacijama,udruđnjima građana koji su radom ostavili pečat na istoriju razvoja Kruševca-kaže Jasmina Trajković,predsednica Komisije za kadrovska pitanja.

Foto arhiv KUD 14. oktobar

Nikoli u 83.-oj godini još uvek vodi KUD kroz čiji je rad u proteklih 95 godina prošlo blizu 8.000 članova. Tokom duge istorije postojanja ostalo je zabeleženo da su nastupali više od 6.500 puta,a samo godišnje održe oko 20 koncerata.Učestvovali su na više od 40 internacionalnih festivala, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, a svojom igrom, obišli su ceo svet.

Foto arhiv KUD 14. oktobar

-KUD je nastupao od Turske do Amerike i od Grčke do Engleske-rekao je svojevremeno legendarni koreaograd Dragan Nikolić.-U našem KUD-u mladi, kroz korisnu i lepu zabavu,sturčno rukovođenje,razvijaju svoj talenat,stvaraju vredan umetnički program,ali i vaspitavaju se i usmeravaju ka lepom i korisnom.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati