U NOVOM SADU POČELO ULJELJENJE BRUCOŠA U STUDENTSKE DOMOVE: Dobro mesto za život i učenje

Z. G.

01. 10. 2021. u 15:34

U SVIH deset studentskih domova Studentskog centra Novi Sad danas je počelo useljavanje studenata prve godine a do 11. oktobra biće useljeno 379 novih stanara.

У НОВОМ САДУ ПОЧЕЛО УЉЕЉЕЊЕ БРУЦОША У СТУДЕНТСКЕ ДОМОВЕ: Добро место за живот и учење

Foto: Studentski centar

Kako je precizirano u saopštenju, u domove u Novom Sadu primljeno je 309, u Somboru 24 a u Zrenjaninu 46 brucoša.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović obišao je domove "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović" i studentima poželeo dobrodošlicu.

- Došli ste na dobro mesto. Studentski domovi Studentskog centra Novi Sad pružaju mogućnost za kvalitetan život i učenje. Ovde, u ovim sobama, učili su i živeli mnogi uspešni pojedinici koji su ostavili značajn trag u svim sferama života – istakao je Martinović.

On je podsetio da je ove godine Studentski centar uložio više od 43 miliona dinara da bi boravak u studenskim domovima bio podignut na još viši nivo.

Martinović je naglasio da se studenti prilikom boravka u domovima moraju pridržavati antikovid mera i pravila ponašanja koja su uvedena radi sprečavanja širenja pandemije.

- Obavezna je upotreba dezobarijera, dozatora sa sredstvima za dezinfekciju koji su raspoređeni na svim spratovima i zaštitnih maski u svim zajedničkim prostorijama. Strogo je zabranjen ulazak i boravak trećih lica, odnosno osoba koje nisu stanari studentskih domova. U svim domovima su predviđene sobe za samoizolaciju studenata, koje se nalaze u prizemlju i omogućavaju laku i bezbednu dostavu lekova i hrane, a funkcionišu i bepslatni servisi podrške za dostavu knjiga u PDF formatu i volonterski servis za pomoć studentima u samoizolaciji - rekao je Martinović.

U svim domovima Studentskog centra Novi Sad ukupno ima 3.005 mesta a u okviru centra radi i studentska menza koja ima kapacitet da dnevno pripremi i do 10.000 obroka.

Trenutno je u svim domovima smešteno 1.988 studenata, a u samoizolaciji je troje studenta sa lakšim simptomima Kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!