NOVI CEVOVOD, VIŠE VODE: Izgradnja dovodnika pitke vode za žitelje Begeča

S.B.

27. 09. 2021. u 17:16

ZBOG radova na izgradnji dovodnika za Begeč, sa kojima je nedavno krenulo JKP „Vodovod i kanalizacija“, stanovnici Veternika i Futoga povremeno će ostajati bez vode i to isključivo u situacijama kada se budu radili šahtovi.

НОВИ ЦЕВОВОД, ВИШЕ ВОДЕ: Изградња доводника питке воде за житеље Бегеча

Foto Ž. Knežević

To ističu u javnom preduzeću i naglašavaju da do prekida eventualno može doći i ukoliko se tokom radova dese havarije koje je teško predvideti.

- Vrednost radova na povezivanju naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada iznosi 115 miliona dinara, izvođač je novosadski DOO Bulevar kompani, dok je rok za završetak radova, šest meseci. U pitanju je izgradnja dovodnika ukupne dužine 3,5 kilometra a tim projektom je predviđeno da se azbest- cementni cevovod ukine i umesto njega postave čelične cevi prečnika 400 milimetara. Sadašnji azbest-cementni cevovodi su vremešni, podložni havarijama i male su propusne moći. Izgradnjom novog duktilnog cevovoda prema Veterniku i Futogu, kao i Begeču, značajno će se povećati količina dopremljene pitke vode za ta naselja – kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i ističu da će takođe prekontrolisati sve postojeće priključke, što će značajno smanjiti broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu i time doprineti urednijem vodosnabdevanju u budućnosti.

BONUS VIDEO - Raščišćavanje stabala koja mogu da ugroze dalekovode

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)