MILENKU NEOPHODNO LEČENJE U INOSTRANSTVU: Akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskom Štrandu

Lj.P.

27. 09. 2021. u 09:29

AKCIJA „Humanitarni ponedeljak“ danas (27. septembra) na novosadskoj plaži Štrand ponovo je namenjena Milenku Jovinu.

МИЛЕНКУ НЕОПХОДНО ЛЕЧЕЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ: Акција „Хуманитарни понедељак“ на новосадском Штранду

Foto: Gradsko zelenilo

 Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Milenko je rođen 11. 2. 1984. godine, a odlaskom u kovid centar zbog simptoma sličnih kovid virusu pre par meseci ustanovljena mu je dijagnoza akutne limfoblastne leukemije. Ova opaka bolest ga je iznenada otrgla iz njegovog mirnog porodičnog života, od žene, dece, roditelja… Kako bi pobedio ovu opaku bolest, neophodno je lečenje u inostranstvu, gde bi bio podvrgnut zračnoj terapiji koja se ne sprovodi u Srbiji, a potom i transplantaciji koštane srži.

Milenku su sredstva potrebna za lečenje, transplantaciju, specijalističke i kontrolne preglede, za rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj.

Iz „Gradskog zelenila“ obaveštavaju građane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)