POSTHUMNA PRIZNANJA ZA TROJE HEROJA: Varvarin ne zaboravlja medicinske radnike koji su izgubili bitku sa virusom korona

S. BABOVIĆ

25. 09. 2021. u 06:21

NIJE zaboravio Varvarin troje medicinskih radnika koji su preminuli od posledica virusa korona.

ПОСТХУМНА ПРИЗНАЊА ЗА ТРОЈЕ ХЕРОЈА: Варварин не заборавља медицинске раднике који су изгубили битку са вирусом корона

Foto N. Petrović

Za nesebičan i požrtvovan doprinos u borbi za očuvanje života i zdravlja ljudi tokom epidemije, posthumno su na Dan opštine dodeljene plakete dr Dragoslavu Arsiću iz Toljevca, dr Miroslavu Vasiću iz sela Varvarin i Snežani Radovanović, laborantkinji iz Bačine.

U aprilu prošle godine, na samom početku epidemije, iz temnićkog kraja stigle su dve tragične vesti. Dr Dragoslav Arsić, uvaženi specijalista pneumatolog, odbornik SNS u lokalnom parlamentu, preminuo je od posledica virusa. Svoj radni vek proveo je u Varvarinu, ali živeo je u Toljevcu, gde je uvek pomagao i lečio meštane.

- I nismo jedini kojima je pomagao, jer tako je činio za sve pacijente u opštini i okolini, u Rekovcu, Milutovcu - ispričao je Zoran Aleksić, jedan od pokretača ideje o podizanju spomen-ploče preminulom doktoru u Toljevcu.

- U čast lekaru, heroju, na inicijativu Radeta Disića i Krane Gajić, u maju smo podigli spomen-ploču kao zahvalnost za požrtvovan i nesebičan rad.

Muk je zavladao kada je život izgubio čuveni lekar u Varvarinu, dr Miroslav Vasić, doktor koji je celu karijeru posvetio pacijentima u svojoj privatnoj praksi i na početku, kao lekar Doma zdravlja "Dr Vlastimir Godić".

Obojica lekara su posthumno dobili Zlatnu medalju za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva 11. novembra, povodom Dana primirja u Velikom ratu.

Dragoljub Arsić, Miroslav Vasić, Snežana Radovanović, Foto Privatna arhiva

U januaru je Varvarin ostao bez laborantkinje Doma zdravlja Snežane Radovanović, koja je preminula od posledica kovid-infekcije u Opštoj bolnici u Kruševcu.

- Korona je odnela divnu osobu, našu Snežanu. Bila je uvek tiha, predusretljiva, divna koleginica - seća se dr Jasmina Rakić, direktorka Doma zdravlja.

ZAHVALNICE I NAGRADE ZA LAUREATE

NA svečanoj sednici Skupštine opštine u Varvarinu, najviše opštinsko priznanje dobili su ministarka privrede Anđelka Atanasković zbog doprinosa u radu i privrednom razvoju opštine i Ivan Jovanović iz Orašja za doprinos u razvoju sportskog života, promociji i očuvanju istorijske i kulturne baštine temnićkog kraja. Zahvalnice su uručene dr Ljubinki Stojanović, Crvenom krstu, Ivanu Krstiću, učesniku rata na KiM 1999, učiteljici Snežani Josić iz Gornjeg Katuna, Miodragu Gligorijeviću iz Paraćina i direktorki Republičke direkcije za robne rezerve Zorici Anđelković. Uručene su i nagrade đacima, kao i protivgradnim strelcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije