EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Još 46 novozaraženih

M. Bošnjak

24. 09. 2021. u 14:41

EPIDEMIJSKA „slika“ rudničko-takovskog kraja ni danas srećom ne beleži nijedan smrtni ishod u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 46 новозаражених

Foto M. B.

U toj zoni trenutno se leče 23 pacijenta. Povećava se broj novozaraženih kovidom-19, kojih ima još 46.

- Prema preseku jutros u sedam sati, od 23 pacijenta u crvenoj zoni, virus korona potvrđen je kod 21, dve osobe imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata u kovid zonu primljena je još jedna osoba, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, dva pacijenta su otpuštena na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas uz zvaničnu potvrdu o još 46 novoinficiranih osoba virusom korona, saopštava i podatke:

- Juče, u četvrtak 23. septembra, u Kovid ambulanti pregledano je 238 osoba, uzorkovana je krv za 118 laboratorijskih analiza, urađeno je 25 rendgenskih snimaka pluća, odrađena su 104 antigenska i osam PCR testova, dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminula je 141 osoba. U celom tom periodu korona virusom ukupno je zaraženo 4.230 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 697.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju, prema zvaničnim podacima, do danas je ovakva: prvom dozom bilo koja od četiri raspoloživa cepiva vakcinisano je 16.695 osoba, drugom 15.883, a trećom, buster dozom 2.737.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju