SOLARNE ELEKTRANE: Pirot će omogućiti korišćenje sunčeve energije

V. Ć.

23. 09. 2021. u 18:42

ČLANOVI Gradskog veća, podržali su predloge da se potraživanja prema “Tigru” AD, najvećem proizvođaču gumene obuće na Balkanu, konvertuju i kapital te firme.

СОЛАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ: Пирот ће омогућити коришћење сунчеве енергије

Foto: V. Ćirić

 Reč je o sumi od oko 8 miliona dinara, a odluka je doneta na osnovu preporuke Vlade Srbije koja se odnosi na sve kompanije koje su u postupku UPPR-a.

Ovakva odluka koju treba da podrže i odbornici, doneta je u cilju konsolidovanja poznate pirotske firme sa preko 1.000 radnika. Ključna je i odluka GV koja će se takođe naći pred odbornicima, da se glasa za plan detaljne regulacije kojim je, pored ostalog, predviđena izgradnja dve solarne elektrane od kojih će jedna diti u ataru sela Dobri Do, a druga koja će biti na 4 hektara snage 4 megavata, na lokaciji Ravnište kraj sela Ponor. Izgradnja mini hidrocentrala derivacionog tipa na području grada Pirota, odnosno Stare planine je jednom ranijom odlukom usvojenom prošle godine, strogo zabranjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TREĆI MANDAT NA ČELNOJ FUNKCIJI U KCNS: Bojan Panaotović ponovo direktor Kulturnog centra Novog Sada