DUDAŠEVE POŽAR OSTAVIO BEZ KROVA I HLEBA: Akcija u Ruskom Krsturu da se kupi kuća petočlanoj porodici kojoj je izgoreo dom

Z. Rajić

24. 09. 2021. u 08:25

PETOČLANA porodica u Ruskom Krsturu ostala je ovih dana bez krova nad glavom, koji je uništen u požaru, ali je Mesna zajednica (MZ) povela akciju da se bračnom paru Zoranu (36) i Mirjani (34) Dudaš, njihovim sinovima od 9 i 12 godina i Zoranovom nepokretnom ocu obezbedi novi dom, jer je vatra toliko oštetila kuću da nikako ne može da se popravi.

ДУДАШЕВЕ ПОЖАР ОСТАВИО БЕЗ КРОВА И ХЛЕБА: Акција у Руском Крстуру да се купи кућа петочланој породици којој је изгорео дом

Foto A. M.

- Još nismo dobili izveštaj policije o uzroku požara, ali pretpostavljamo da je izbio od električnih instalacija jer, pre nego što je plamen primećen, u kući je nestala struja. U tom momentu sam nameštao TV antenu na krovu u komšiluku i ne znam kako sam skočio dole kad sam video da kuća gori - priča Zoran.

On kaže da je u poslednji čas iz požara izvučen njegov otac, jer se vatra širila neverovatnom brzinom i progutala tri sobe, kuhinju i kupatilo, kao i šupu i radionicu u dvorištu.

- Za 15 minuta izgubljeno je sve što smo sticali godinama. Nestala je radionica sa alatom, vredna 13.000 evra, od koje smo živeli - kaže Zoran, koji se kod kuće bavio uslužnim klanjem stoke, a po selu je radio kao tesar.

Porodica se preselila kod Zoranovih majke i očuha, ali u toj kući nema kupatila, a ni mesta za stanovanje, jer su svi Dudaševi smešteni u jednoj prostoriji.

PODRŠKA Komšije pritekle u pomoć, Foto A. M.

Sekretar MZ Mihajlo Pašo ističe da je u selu pronađena useljiva kuća, u koju je vlasnik pristao da pusti porodicu Dudaš i pre nego što se sakupi 15.000 evra, za koliko je prodaje. Zoranov brat iz Subotice je dao 5.000 evra za kupovinu kuće, a za 3.500 evra plac izgorelog doma će preuzeti poljoprivrednik, koji će tu smestiti svoju mehanizaciju.

- Narednih dana ćemo obići sve poljoprivrednike i zanatlije u selu sa molbom da pomognu kako bismo prikupili preostalih 6.500 evra za novi krov Dudaševih. Na više mesta postavili smo kutije za dobrovoljne priloge, a očekujemo i pomoć Ruskokrsturčana, koji su se iselili u Kanadu - naveo je Pašo.

POTREBAN ALAT

ZORAN je poznat kao majstor koji mnogima u selu, zato što su siromašni i imaju decu, nije hteo da naplati svoje usluge.

- Zbog njegove dobrote i poštenja, odmah posle požara javilo se stotinu ljudi da pitaju šta mu je potrebno. Mnogo bi mu značilo da mu neko pokloni alat kako bi mogao da nastavi da radi - rekao je sekretar MZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)