ČETIRI PREDSTAVE U OKVIRU „NAŠIH DANA“: Na sceni Novosadskog pozorišta gostuju glumci BDP-a

J.S.

21. 09. 2021. u 16:35

U NOVOSADSKOM pozorištu/Újvidéki Színház publika će imati priliku da od 25. do 29. septembra pogleda četiri predstave Beogradskog dramskog pozorišta u okviru mini festivala „Naši dani“, koji se zasniva na sporazumu o razmeni predstava tri teatra – Novosadskog pozorišta, BDP-a i SNP-a.

ЧЕТИРИ ПРЕДСТАВЕ У ОКВИРУ „НАШИХ ДАНА“: На сцени Новосадског позоришта гостују глумци БДП-а

Detalj iz predstave „Bael“/Foto:BDP

- Na programu festivala naći će se predstave iz najnovije produkcije BDP-a, a gledaoci će uživati u nastupima glumaca poput Miloša Bikovića, Vanje Nenadić, Miloša Petrovića Trojpeca, Ive Ilinčić, Pavla Pekića, Ljubinke Klarić, Ivana Zarića, Ivane Nikolić, Ivana Tomića, Jane Milosavljević, Miodraga Radonjića...saopšteno je danas iz novposadskog pozorišta.

Najpre će, 25. septembra, biti izvedene “Kišne kapi” na vrelom kamenju, reditelja Juga Đorđevića. Predstava je zasnovana na tekstu Rajnera Verner Fasbindera, koji se u svom stvaralaštvu bavio tabu temama kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, te homoseksualnost.U predstavi igraju: Pavle Pekić, Aleksandar Vučković, Iva Ilinčić i Ljubinka Klarić.

Potom,, 27. septembra, na sceni će se naći predstava “Dan kada ja nije više bilo ja”.

-Ovo je komad o običnoj, nuklearnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično – ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali – u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja. U ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji - rekla je o predstavi rediteljka Tara Manić.U predstavi igraju: Ivan Tomić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Ivan Zarić.

Na repertoaru će se 28. septembra naći predstava “Plastelin”, u režiji Marka Torlakovića.

- To je surovo iskrena, politički nekorektna, brutalna, drama bez straha, opisuje društvo i odnose u kojima mladi žive i u kojima se formiraju u odrasle ljude. Prati hronološki niz nesrećnih okolnosti i događaja koji se dešavaju glavnom junaku Maksimu. Taj niz je u predstavi grupisan tematski – raspad institucija (škole i porodice), haos na ulicama, vršnjačko nasilje - zapisala je dramaturg Milica Nedeljković.

U predstavi igraju: Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović, Jana Milosavljević, Ljubomir Bulajić i Maja Ranđić.

Naposletku, publika će 29. septembra uživati u izvedbi predstave “Baal”, u režiji Diega de Bree. Baal putuje prema svom neizbežnom samouništenju. Njegova želja da ispuni Nebo bez Boga prisiljava ga da prezire već opustošeni svet. Preokupiran je vrednostima, verom i ljubavlju, domovinom i zakonom.

- Počinje da se igra sa đavolovim repom. Baal i njegov ples izazivaju smrt - reči su čuvenog pisca Bertolta Brehta.U predstavi igraju: Miloš Biković, Vanja Nenadić, Dunja Jovanović, Ivan Zablaćanski, Jana Milosavljević, Maja Ranđić, Milan Zarić, Milan Čučilović, Miloš Petrović Trojpec, Miodrag Radonjić i Stefan Radonjić.

Karte za gostujuće predstave mogu se rezervisati na sajtu Novosadskog pozorišta ili na telefon: 021/525 552, odnosno 021/657 2526.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024