PLJUŠTE TEŠKE REČI I PRIJAVE: Uzavrelo u Trsteniku posle sukoba predsednika Skupštine i građevinskog inspektora

S. BABOVIĆ

21. 09. 2021. u 07:45

PRIJAVE i međusobne optužbe pljušte u Trsteniku nakon incidenta koji se u sedištu ove lokalne samouprave odigrao u petak posle podne.

ПЉУШТЕ ТЕШКЕ РЕЧИ И ПРИЈАВЕ: Узаврело у Трстенику после сукоба председника Скупштине и грађевинског инспектора

Foto S. Babović

Građevinski inspektor Aleksandar Stanković prijavio je predsednika Skupštine opštine Gerasima Atanaskovića, za koga tvrdi da ga je napao u kancelariji tražeći da zapisnikom lažira stanje na terenu gradilišta gde zida rođaka predsednika Skupštine J. A., dok Atanasković, koji je prijavio Stankovića, iznosi da je on u stvari žrtva napada, da mu dotična osoba nije rođaka, kao i da od inspektora nije tražio ništa protivzakonito.

Obojica su za "Novosti" ispričali drugačiju verziju događaja.

- Kada sam odbio predlog predsednika Skupštine, on je uleteo u moju kancelariju vidno besan, u pratnji svoje rođake, bacio se prema meni, tj. gađao me mojim rešenjem i pitao zašto neću da odem i da joj otvorim gradilište, na šta sam odgovorio da mogu to uradim kada ona pismeno obavesti da je uklonila sve što je sagrađeno bez dozvole - navodi građevinski inspektor Aleksandar Stanković. - On je tada pretećim glasom rekao "ona će da ukloni, a ti ćeš da vidiš šta će s tobom da se desi posle toga". To sam shvatio kao pretnju da mogu da izgubim posao.

Gerasim Atanasković, Foto Fejsbuk opštine

Stanković dodaje, između ostalog, da je potom Atanasković ponovo došao u njegovu kancelariju, zalupio vrata sa sobom, nagnuo se nad stolom, uneo mu se u lice i rekao: "Hoćeš da ustaneš da ti sada pokažem ko sam ja". Potom je, tvrdi inspektor, on ustao, Atanasković ga je zgrabio za košulju,povukao ka sebi, posle čega je, dodaje, bio "primoran da se brani na svom radnom mestu i fizički ga izgura iz svoje kancelarije".

Predsednik Skupštine negira tvrdnje građevinskog inspektora.

- Ništa nisam tražio protivzakonito da se uradi, hteo sam da se reši problem te stranke, koja nije moja rođaka. Pre toga sam pet puta tražio da se nađe rešenje, idu kiše, pa da taj objekat ne kisne - navodi Gerasim Atanasković, dodajući kao i ranije Stanković, da se na snimku video-nadzora vidi šta se dogodilo.

Aleksandar Stanković, Foto Privatna arhiva

- Nisam napao tog čoveka, on je mene napao. Sve vreme sam držao ruke uza sebe, imajući na umu koju funkciju obavljam i šta bi sve iz toga proizašlo da odreagujem.

Tu je bila i ta stranka, može to da potvrdi, bilo je svedoka.Ja se borim sa vetrenjačama, navikao sam da me napadaju.

POLICIJA

STANKOVIĆ dodaje da je slučaj prijavio policiji i da je o svemu obavešteno Osnovnom tužilaštvu u Trsteniku, Više tužilaštvo u Kraljevu. Kaže i da je od Republičke građevinske inspekcije zatražio da se preispita njegov rad u ovom predmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)