KONKURS ZA ČETIRI JAVNA IZVRŠITELJA: Popunjavaju se upražnjena mesta u Beogradu i Kraljevu

V.C.S.

20. 09. 2021. u 16:13

MINISTARKA pravde raspisala je konkurs za popunjavanje upražnjenih mesta za četiri izvršitelja.

КОНКУРС ЗА ЧЕТИРИ ЈАВНА ИЗВРШИТЕЉА: Попуњавају се упражњена места у Београду и Краљеву

Foto Arhiva

U pitanju su tri mesta za područje Višeg i Privrednog suda u Beogradu, kao i jednog za područje Višeg i Privrednog suda u Kraljevu.

Kao neophodni uslovi navode se: da je kandidat državljanin Srbije, da je poslovno sposoban, da je stekao diplomu pravnog fakulteta i ima položen ispit za javnog izvršitelja, kao i pravosudni ispit, da je završio početnu obuku, da ima najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima pravne struke posle položenog pravosudnog ispita, da je dostojan da obavlja poslove izvršitelja, da se nad ortačkim društvom čiji je ortak na vodi stečajni postupak, da se protiv njega ne vodi krivični postupak za delo protiv pravnog saobraćaja ili službene dužnosti i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci ili za delo koje ga čini nedostojnim.

Prijave se podnose Ministarstvu pravde u roku od 15 dana od objavljivanja u "Službenom glasniku", a obrazac se može naći na sajtu ovog Ministarstva.

Prema rečima predsednika Komore javnih izvršitelja Bojana Kostića, Srbiji nedostaje sedamdesetak izvršitelja.

- Trebalo bi da imamo po jednog izvršitelja na 25.000 stanovnika. Trenutno imamo 234, što je nedovoljno. Nekoliko kolega koji su duže u poslu tražili su razrešenje - kaže Kostić za "Novosti".

BONUS VIDEO:

DESETINE KAMIONA ČEKA NA JARINjU: Veliki broj pripadnika Rosu na administrativnom prelazu:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna