BANATSKO JAGNJE ZA GURMANE: Đakonije za sladokusce u Novom Sadu (FOTO)
FESTIVAL Ukusi Vojvodine u Limanskom parku u Novom Sadu, okupio je veliki broj gurmana i onih koji su se uželeli domaće kuhinje i specijaliteta spremljenih na starinski, tradicionalan način, kako su to nekada radile bake i prabake.
Foto: S. Mladenovski
Na manifestaciji koja se peti put održava učestvovalo je oko 120 izlagača domaćih, tipično vojvođanskih kulinarskih specijaliteta, a Srednjobanatsku opštinu Sečanj predstavljale su žene iz udruženja Banatsko jagnje iz mesta Boka.
Rezanci sa makom, salčići sa pekmezom od dunja, kitnikezom, oblatne sa karamel filom, savijačice slane sa skorupom i slatke sa džemom od kajsija, samo su deo bogate ponude kulinarskih đakonija, koje su pripremile vredne domaćice iz Boke.
Preporučujemo
POLOŽEN KAMEN TEMELjAC ZA NOVI VRTIĆ: Ružić poručio da je Loznica primer dobre prakse
14. 09. 2021. u 22:35
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)