KORONOM ZARAŽENO JOŠ 200 LJUDI: U Jablaničkom okrugu trećina testiranih dobila pozitivan nalaz

I.M.

14. 09. 2021. u 14:51

ČAK 200 rezultata sa pozitivnim nalazom na infekciju virusom korona stiglo je u poslednja 24 časa u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ), što je skoro trećina u odnosu na 606 testiranih osoba sa teritorije Jablaničkog okruga.

КОРОНОМ ЗАРАЖЕНО ЈОШ 200 ЉУДИ: У Јабланичком округу трећина тестираних добила позитиван налаз

Foto: I. M.

Od ovog broja u Leskovcu je uzorkovano 380 ljudi, a analize su pokazale da je opakim virusom zaraženo 147 pacijenata. Vlasotince ima 19, Bojnik 15, Lebane 13, a Medveđa šest novoobolelih.

Među zaraženima su čak 44 učenika, što je najveći broj registrovanih slučajeva u jednom danu, dok je od početka školske godine infekcija potvrđena kod 220 đaka.

Prema poslednjem izveštaju ZZJZ korona je potvrđena i kod 75 zaposlenih, odnosno kod 36 nezaposlenih osoba, 36 penzionera, tri studenta i šestoro dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA U ČAČKU   Novi kredit od 816 miliona