HOSPITALIZOVANO 26 PACIJENATA: Deo leskovačke Opšte bolnice ponovo u kovid sistemu

I.Mitić

10. 09. 2021. u 14:28

OPŠTA bolnica u Leskovcu je od četvrtka ponovo deo kovid sistema, a do petka ujutru u ovoj zdravstvenoj ustanovi je već hospitalizovano 26 pacijenata.

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 26 ПАЦИЈЕНАТА: Део лесковачке Опште болнице поново у ковид систему

Foto: I.M.

- Trenutno imamo ukupno 70 ležajeva za prijem kovid pacijenata, a do jutros smo hospitalizovali 26 ljudi. Infektivno odeljenje je već otvoreno kao i zgrada Službe fizikalne medicine, a prijem obolelih od virusa korona vršiće se i na grudnom odeljenju – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

On je podsetio da su, u periodu kada je bilo manje zaraženih, pacijenti sa težom kliničkom slikom transportovani u Kovid bolnicu u Kruševcu, a da je leskovačka bolnica sada ponovo ušla u kovid sistem jer su kruševački kapaciteti popunjeni.

- Imamo rast pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje. Teži slučajevi su uglavnom kod nevakcinisanih ljudi i zato ponovo apelujem na sve građane da se vakcinišu – rekao je dr Dimitrijević.

U leskovačkoj bolnici vakcinu protiv virusa korona primilo je više od 90 odsto, a samo pet odsto zaposlenih je to odbilo da učini. Deo radnika ne može da se vakciniše zbog bolesti ili zbog toga što su nedavno preležali kovid, pa su u ovoj zdravstvenoj ustanovi više nego zadovoljni.

- To je veoma dobro i za naše zaposlene, za pacijente, ali i za širu javnost kao poruka da treba da se zaštitimo vakcinacijom. Naši zaposleni koji nisu imunizovani radiće samo one poslove koji ne zahtevaju direktan kontakt sa pacijentima – ponovio je dr Dimitrijević.

Procenat pozitivnosti uzorkovanih pacijenata na infekciju virusom korona tokom minulih sedam dana kretao se između 21 i 29 odsto, a u tom periodu došlo je do značajnog skoka prvih pregleda u kovid ambulantama u svim opštinama Jablaničkog okruga.

BONUS VIDEO - Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati