NA PREGLED KOD IZABRANOG LEKARA: Dom zdravlja „Novi Sad“ izdao uputstvo roditeljima dece koja imaju kovid simptome

J. S.

09. 09. 2021. u 20:47

POVODOM sve većeg broja dece sa simptomima izazvanim virusom korona, Dom zdravlja „Novi Sad“ izdao je uputstvo roditeljima i starateljima da se dete, u tom slučaju, na pregled javi izabranom lekaru.

НА ПРЕГЛЕД КОД ИЗАБРАНОГ ЛЕКАРА: Дом здравља „Нови Сад“ издао упутство родитељима деце која имају ковид симптоме

Foto: Dom zdravlja Novi Sad RTV

-  Klinička slika dece obolele od kovid infekcije najčešće nije teška i prolazi sa blagim simptomima kijavice. Veliki broj dece bio je u bliskom kontaktu sa obolelim 48 časova pre oboljevanja ili 14 dana posle pojave simptoma. Deca - kontakti koja nemaju simptome ne treba da se testiraju, ali treba da su u izolaciji 14 dana, a ako su po isteku tog perioda bez simptoma izlaze iz izolacije bez testiranja - naglašeno je u saopštenju novosadskog Doma zdravlja.

Pri zakazivanju pregleda pacijenti su dužni da daju informaciju da su kovid pozitivni (ako su već obavili samoinicijativno testiranje) kako bi bili pregledani u izolaciji.

Testiranje na kovid virus, po nalogu lekara, obavlja se u objektu „Jovan Jovanović Zmaj” Doma zdravlja “Novi Sad”(stari deo zgrade, ulaz broj 5) svakim radnim danom od sedam do 20 sati.

                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri