DANI DEČIJE POEZIJE I PROZE: OŠ "14. oktobar" i grad Loznica raspisali konkurs

V.M.

07. 09. 2021. u 23:44

Osnovna škola „14.oktobar“ u Dragincu i grad Loznica, raspisali su konkurs za manifestaciju „Dani dečje poezije i proze“. Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

ДАНИ ДЕЧИЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ: ОШ 14. октобар и град Лозница расписали конкурс

Foto: V. Mitrić

Rok za dostavljanje pesama ili priča, otkucanih u tri primerka, na srpskom jeziku je  1. oktobar  2021. godine.

Na konkurs se šalju samo originalni, neobjavljeni radovi, potpisani punim imenom i prezimenom, tačnim nazivom, adresom  učenika i i telefonskim brojem škole koju učenik pohađa.

Žiri će dodeliti: prvu, drugu i treću nagradu za pesmu, prvu, drugu i treću nagradu za priču, pohvaliti deset autora pesama, deset autora priča i deset najuspešnijih škola na konkursu.

- Manifestacija će ove godine biti organizovana u školi  ako  epidemiološka  situacija to bude dozvoljavala . Ukoliko  bude zabrane okupljanja  i organizovanja priredbi i manifestacija  svim  nagrađenim učenicima nagrade će biti poslate na kućnu adresu-kaže Svetlana Đokić Alimpić iz Programskog odbora te velike kulturne manifestacije,koja se organizuje  tradicionalno u znak sećanja na 3000 palih rodoljuba od nacista kaznenoj ekspediciji u oktobru pre 80  godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024