SLEDI I BRATIMLJENJE: Ambasador Egipta Amr Alguvejli posetio Kraljevo

G.Ć.

31. 08. 2021. u 16:32

Saradnja u oblasti turizma, sporta, kulture i ekonomije dodatno će produbiti čvrste prijateljske veze između Srbije i Egipta, jedan je od najznačajnijih zaključaka sastanka gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i Amr Alguvejlija, ambasadora Arapske Republike Egipat.

СЛЕДИ И БРАТИМЉЕЊЕ: Амбасадор Египта Амр Алгувејли посетио Краљево

Foto: GU Kraljevo

- Na pravom smo putu da odličnu saradnju Egipta i Srbije prenesemo i na lokalni nivo jer smo upravo govorili i o bratimljenju grada Kraljeva sa nekim gradom u Egiptu – rekao je egipatski ambasador prilikom svoje prve posete gradu na Ibru.

Gradonačelnik Terzić upoznao je gosta o privatizaciji Bogutovačke i Mataruške Banje koje će uskoro imati nove hotelske kapacitete, a razmatrane su i mogućnosti da mladi sportisti iz Egipta dolaze na pripreme u odbojkaške i košarkaške kampove koji se održavaju u Kraljevu i okolini.

- Saradnju ćemo nastaviti i u oblasti kulture. Naša izdavačka kuća „Povelja“ već je prevodila dela pisaca iz Egipta, a potrudićemo se da u saradnji sa Kraljevačkim pozorištem i Narodnom bibliotekom „Stefan Prvovenčani“ ugostimo u našem gradu umetnike iz Egipta – rekao je prvi čovek grada na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!