ŠABAČKE ŠKOLE SPREMNE ZA NASTAVU: Čekaju prvo zvono

V. M.

30. 08. 2021. u 22:43

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić se sastao sa direktorima osnovnih i srednjih škola iz šabačkog kraja, kako bi se dogovorili o načinu organizovanja nastave i sprovođenju epidemioloških mera u novoj školskoj godini koja počinje danas.

ШАБАЧКЕ ШКОЛЕ СПРЕМНЕ ЗА НАСТАВУ: Чекају прво звоно

Foto: V. Mitrić

Osnovne i srednje škole u potpunosti su spremne za početak nove školske godine.

- Veliko nam je zadovoljstvo što će učenici opet biti u školskim klupama u punim odeljenjima i časovima od 45 minuta-kaže Pajić. -Direktori su dobili jasna uputstva od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Gradske uprave grada Šapca u vezi sa početkom školske godine. Na sastanku smo imali priliku da otklonimo sve nedoumice u organizaciji procesa nastave i boravka dece i zaposlenih u školama. Takođe smo razgovarali i o značaju vakcinacije i kako da motivišemo one prosvetne radnike i učenike koji se nisu vakcinisali do sada.

Nošenje maski, distanca, pranje ruku i dezinfekcija prostorija najvažnije su mere koje se moraju poštovati. Očekujemo da će se održati visok nivo solidarnosti, kolegijalnosti i podrške tokom otežanog rada, što je bio slučaj i u prethodnom periodu. Škole će dobiti svu potrebnu pomoć od Grada Šapca.

- Svim učenicima i prosvetnim radnicima želim srećan početak nove školske godine -rekao je gradonačelnik Pajić.

Zoran Starčević, direktor Osnovne škole ,,Nata Jeličić” ističe da se nada će se ovakav proces nastave zadržati do kraja školske godine.

Sve nas raduje što će svi učenici krenuti u školu po redovnoj proceduri. Vraćamo se u period pre kovida što raduje sve zaposlene u sistemu obrazovanja. Nadamo se da će ovakav način rada potrajati do kraja školske godine jer će deci značiti mnogo za obrazovanje i druženje. Želim srećan početak nove školske godine svim prosvetnim radnicima, roditeljima, učenicima - kazao je Starčević.

Sastanku su prisustvovali i Bojan Damnjanović, član Gradskog veća za obrazovanje i Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024