NOVE MERE NA KOSOVU I METOHIJI: Uvodi se policijski čas, početak škole odložen za 13. septembar

D. Z.

29. 08. 2021. u 14:55

U CILjU sprečavanja širenja korona virusa na Kosovu i Metohiji danas su stupile nove antikovid mere koje podrazumevaju policijski čas od 22,00 časa uveče do pet sati ujutru i ograničavanje rada restorana i lokala koji mogu da rade na otvorenom sa smanjenim kapacitetom i to do 21,30 časova.

НОВЕ МЕРЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Уводи се полицијски час, почетак школе одложен за 13. септембар

Foto: Depositphotos

Početak školske godine odlaže se za 13 septembar do kada i važe pomenute mere.

Međutim, kosovski ministar zdravlja Arben Vitia, kako su preneli prištinski elektronski mediji, istakao je da nije isključeno pooštravanje mera ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Nove mere podrazumevaju i da je od sutra za ulazak na KiM obavezna potvrda o vakcinaciji, potvrda o negativnom pi-si-ar testu ne starijem od 72 sata, ili potvrda da je osoba preležala kovid, izdata ne manje od 21 dana i ne više od šest meseci.

U ostalim slučajevima žitelji Kosova i Metohije i osobe sa privremenim ili stalnim boravkom, pri ulasku potpisuju izjavu kojom se obavezuju na sedmodnevnu samoizolaciju.

Ova mera ne važi za one koji ulaze na KiM vazdušnim ili kopnenim putem i napuste ga u roku od tri sata. Ne važi i za profesonalne prevoznike pod uslovom da poštuju protokol o međunarodnom transportu radi prevencije kovida. Nošenje maski je obavezno osim tokom vožnje. Inače, nove mere usvojene su jer je poslednjih desetak dana došlo do naglog porasta broja preminulih i zaraženih korona virusom jer je u petak i subotu od posledica korona virusa preminulo 18 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju