NADLEŽNI APELUJU NA VAKCINACIJU: Još 10 novozaraženih u Pirotskom okrugu

V.Ć.

19. 08. 2021. u 20:21

NA PODRUČJU Pirotskog okruga, ZZJZ danas je registrovao još 10 novozaraženih osoba, a na testiranje je poslato 14 uzorka brisa grla i nosa.

НАДЛЕЖНИ АПЕЛУЈУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Још 10 новозаражених у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

U Pirotu su zaražene 7 osobe i po jedna u Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci. Od 11 prethodno poslatih uzorka, čak 5 je bilo pozitivno, dok je u Laboratoriji pirotskog ZZJZ urađeno 37 antigenih testova, od kojih su 2 pozitivna.

Od početka jula do danas zaraza je zabeležena u 191 slučaju, a samo u toku jula bilo je 70. U drugoj polovini juna nije zabaležen ni jedan slučaj obolevanja od kovid 19.

Prema podacima ZZJZ, u okrugu je do danas vakcinisano 34.654 osoba, od kojih je obe doze primilo njih 33.535, a treću dozu u protekla dva dana primile su 14 osobe.

U kovid ambulanti u Pirotu obavljena su 98 pregleda, a mera kućne izolacije naložena je u 22 slučaja. U Opštoj bolnici u Pirotu trenutno nema pacijenata sumnjivih na kovid 19. Epidemiolozi trenutnu situaciju u okrugu procenjuju kao nesigurnu sa tendencijom da postane nepovoljna i apeluju na hitnu vakcinaciju jer vakcina ima dovoljno.           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna