DANAS VAKCINISANO ŠEST GRAĐANA: Počela imunizacija trećom dozom u Pirotskom okrugu

V.Ć.

18. 08. 2021. u 17:33

NA PODRUČJU Pirotskog okruga, od početka imunizacije vakcinisano je 34.616 osoba, od kojih je obe doze primilo njih 33.509. Treću vakcinu danas je primilo 6 osoba. Ukupno je dato 68.131 doza vakcina.

ДАНАС ВАКЦИНИСАНО ШЕСТ ГРАЂАНА: Почела имунизација трећом дозом у Пиротском округу

Foto: V.Ćirić

Prema podacima pirotskog ZZJZ danas je registrovano još 19 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, od kojih je 10 iz Pirota, 5 iz Bele Palanke, 3 iz Dimitrograda i 1 iz Babušnice. U prethodne dve nedelje, ukupno je bilo 111 novozaraženih, dok je tokom celog jula registrovano 70 zaraženih osoba.

U drugoj polovini juna nije zabeležen ni jedan slučaj obolevanja. Od 43 antigenih uzoraka u pirtoskom ZZJZ pozitivnost je potvrđena kod 9 osoba. U kovid ambulanti obavljeno je 103 pregleda, a mera kućne izolacije naložena je za 26 građana. U  Opštoj bolnici u Pirotu, trenutno nema sučajeva sumnjivih na kovid 19.

Medicinari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu i da hitno treba ubrzati vakcinaciju jer cepiva ima dovoljno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a