ŠABAC GRAD SPORTA: Otvorene Regionalne igre Sportskog saveza Srbije

V. Mitrić

15. 08. 2021. u 22:12

REGIONALNE igre Sportskog saveza Srbije otvorene su na terenima Osnovne škole ,,Stojan Novaković“ na Letnjikovcu.

ШАБАЦ ГРАД СПОРТА: Отворене Регионалне игре Спортског савеза Србије

Foto V. Mitrić

Otvaranju takmičenja prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je posle uspešno organizovanog opštinskog nivoa Seoskih olimpijskih igara Sportskog saveza Srbije, Sportski savez ukazao poverenje Gradu Šapcu da bude domaćin i regionalnog takmičenja u ovim igrama.

 -To smo prihvatili sa velikim zadovoljstvom jer je Grad Šabac grad sporta. Seoskim igrama čuvamo prave vrednosti, tradiciju, promovišemo sport i druženje i zato smo se danas okupili ovde, na Letnjikovcu, da zajedno podržimo najbolje. Na ovaj nivo takmičenja, plasirale su se četiri ekipe i to Srpski Miletić iz Odžaka, ekipa Kljajićeva iz Sombora, Pambukovice iz Uba i predstavnici našeg grada, ekipa Pocerskog Pričinovića. Dve najuspešnije ekipe na današnjem takmičenju plasiraće se na republički nivo takmičenja koji će biti organizovan u septembru u Ubu- rekao je Pajić i dodao da želi sreću svim takmičarima, ali se nada da će se domaćin, Pocerski Pričinović, plasirati na republički nivo takmičenja i osvojiti nov rukometni teren u svom selu.

Foto V. Mitrić

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije istakao je da je ovo treća godina da Sportski savez organizuje seoske igre.

Foto V. Mitrić

Aleksandar Pajić

 -Prve godine bio je pilot projekat gde je učestvovalo pet ekipa, naredne godine zbog korone deset, a ove je 24 lokalne samouprave uzelo učešće. U završnom takmičenju u Ubu učestvovaće osam ekipa. Želja nam je da narednih godina bude sve veći broj zainteresovanih i da u jednom trenutku skoro sve lokalne samouprave organizuju takmičenje. Ovim projektom želimo da omogućimo da i ljudi sa sela imaju mogućnost da se bave sportom, da se rekreiraju - rekao je Marinković.

Pobednik finalnog takmičenja, koje će biti održano u Ubu, osvaja glavnu nagradu, izgradnju rukometnog terena u selu pobednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)