MILOČAJCI OPET BEZ PREMCA: U Adranima kod Kraljeva održane treće po redu seoske sportske igre

G.Ćirović

26. 07. 2021. u 16:15

TREĆU godinu za redom pomoravsko selo Miločaj pobednik je Seoskih sportskih igara u Kraljevu, pa će na regionalnom nadmetanju pokušati da izbori plasman i na državno finale.

МИЛОЧАЈЦИ ОПЕТ БЕЗ ПРЕМЦА: У Адранима код Краљева одржане треће по реду сеоске спортске игре

Foto:GU Kraljevo

Od mogućih 100 poena Miločajci su osvojili čak 96, drugo mesto pripalo je selu Vrbi, treće Adranima, a četvro Obrvi.

u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Kraljeva, a pod pokrovitljstvom Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave, Seoske sportske igre minulog vikenda u Adranima privukle su veliki broj radoznalaca i takmičara koji su svoje sportske veštine demonstrirali u 10 disciplina - odbojci, šahu, malom fudbalu, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, skoku u dalj iz mesta, bacanju kamena, savladavanju prirodnih prepreka na poligonu, nadvlačenju štapa i narodnom rvanju.

 - U danima kada se održavaju Olimpijske igre, i vi se, osim olimpijskim disciplinama, bavite i tradicionalnim srpskim sportovima. Mislim da dugo nije bilo prilike da se vidi kako izgledaju naši tradicionalni sportovi, a ništa lepše nema nego kada dođemo na ovo takmičenje, i prethodnih godina u Ratini i Vrbi, i ove u Adranima, i vidimo sa kojom željom dolazite na ovakve vrste nadmetanja. Drago mi je da smo nastavili tradiciju i nadam se da ćemo se sresti i naredne godine u nekom drugom selu - poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić obraćajući se takmičarima.

Osim sportskog nadmetanja, cilj ove manifestacije je i predstavljanja kulture i tradicije područja na kojem se organizuje, promocija turizma u ruralnim predelima, podsticanje žitelja sela širom Srbije na bavljenje fizičkom aktivnošću, kao i doprinos njihovom zbližavanju i bogatijem društvenom životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)