SLAVI SE KULT PORODICE U PERLEZU U BANATU: Svečano otvaranje manifestacije "Dani porodice" u četvrtak

B.Grujić

11. 08. 2021. u 09:22

MANIFESTACIJA Dani porodice, prvi put održava u Srbiji, u banatskom selu Perlez, kod Zrenjanina, zamišljena je da promoviše vrednosti i značaj porodice, zajednice i zdravih stilova života.

СЛАВИ СЕ КУЛТ ПОРОДИЦЕ У ПЕРЛЕЗУ У БАНАТУ: Свечано отварање манифестације Дани породице у четвртак

Foto: Grad Zrenjanin

-  Ideja Dana porodice je buđenje svesti da je svaka rođena beba, pobeda za naciju, svaka majka ponos nacije i svaki mlad čovek koji ostane u svojoj sredini da radi i stvara porodicu, istinski heroj nacije - poručuju organizatori prve i najveće manifestacije sa ovom temom, uz naglasak da je u planu i prikazivanje kratkog filma o Danima porodice u svim lokalnim samoupravama u zemlji, a u Perlezu je najavljeno učešće dvadeset lokalnih samouprava iz cele Srbije, zemlje koja u budućnosti želi ozbiljno da se posveti rešavanju demografske krize i zaštiti porodičnih vrednosti.  

Manifestaciju Dani porodice, svečano će u četvrtak 12. avgusta u 17 časova, otvoriti ministar za brigu o porodici, Ratko Dmitrović, a u organizaciji Udruženja građana Porodična Srbija, kao i Ministarstva za brigu o porodici, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu i grada Zrenjanina, ona će trajati do 14. avgusta.

Prema najavama organizatora, uz učešće brojnih javnih ličnosti, očekuje se dolazak državnog i crkvenog vrha, a uz reku Begej u Perlezu, urađena je kompletna infrastruktura, gde će se manifestacija održati, staza od 655 metara, drvene klupe, mini plato i prilaz keju. 

STATUA U ČAST MAJKAMA

Stub svake porodice, po mišljenju mnogih je majka i u njenu čast u Perlezu, za vreme trajanja manifestacije, planirana je izrada statue posvećene  majkama. 

Predviđeno je otvaranje šetališta, nekadašnjeg porodičnog korzoa, zatim specifičnog parka i bungalova za porodice, kao i edukativni centar na otvorenom, za mlade bračne parove i škola roditeljstva. 

Tokom Dana porodice paralelno će se održavati više aktivnosti i promocija, mladih izviđača, zatim defile dečijih kolica, pozorišna predstava, dečija pijaca, učešće brojnih kulturno umetničkih društava kao i takmičenje porodica u kuvanju, baš zato što je i kuhinja, kao i kult porodičnog obeda, bitan segment stabilnog bitisanja svake porodice.

U saradnji sa Crvenim krstom, organizatori će deliti pakete sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim porodicama, a velika čast je što je manifestacija dobila znak "Najbolje iz Vojvodine".

NACIJA KOJA NESTAJE

 - Mi smo nacija koja nestaje, jer godišnje Srbiju napusti preko 90 hiljada ljudi, 50 hiljada više umre nego što se rodi i još 40 hiljada napusti zemlju u potrazi za boljim životom.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!