ODRŽAVA SE VINSKI BAL U VLASOTINCU: Sadržaj prilagođen epidemiološkoj situaciji

I.Mitić

05. 08. 2021. u 13:39

ZBOG bojazni da će se, usled rasta broja zaraženih virusom korona, protivepidemijske mere pooštravati ovogodišnji 35. Vinski bal u Vlasotincu biće održan u manjem obimu nego inače.

ОДРЖАВА СЕ ВИНСКИ БАЛ У ВЛАСОТИНЦУ: Садржај прилагођен епидемиолошкој ситуацији

FOTO: OU Vlasotince

Dvodnevna manifestacija planirana je za 27. odnosno 28. avgust, ali neće biti uobičajenih koncerata estradnih zvezda i velikih okupljanja građana.

U Turističkoj organizaciji(TO) Vlasotince kažu da su sredstva predviđena za koncerte preusmerena za izradu projektno-tehničke dokumenatcije radi poboljšanja vodosnabdevanja, ali tradicija Vinskog bala ipak neće biti prekidana.

- Kako bi smo ispoštovali ljude koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom i koji kontinuirano poboljšavaju kvalitet vina, održaćemo konkurs za najbolja vina i izložbu domaćih vina u dvorištu Kulturnog centra. Raspisani su i konkursi za najbolju karikaturu i pesmu na temu vina i grožđa. Plivaće se u Vlasini za vinsko burence, a biće održan i tradicionalni „Vlasinski kotlić“ - kazala je Nataša Đokić Živković, direktor TO Vlasotince.

U ovoj ustanovi i Kulturnom centru najavljuju da će naredne godine biti novina u konceptu „Vinskog bala“ i da će se na tome raditi od septembra ove godine. Pored ostalog biće promenjen i termin održavanja ove manifestacije, pa će ona, umesto krajem, biti održana početkom avgusta.

LEBANE SLAVI SVOJ PARADAJZ

Od ove godine Srbija je dobila još jednu manifestaciju koja je posvećena promociji domaćih proizvoda. Lebane je ustanovilo „Paradajz fest“ koji promoviše poljoprivredni i turistički potencijal ove lokalne samouprave. Krajem prošlog meseca održan je festival izložbeno-prodajnog karaktera, a za zabavni deo programa su se, pored ostalih, pobrinuli Haris Džinović, Amadeus bend i Dejan Petrović big bend.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili