DA SE SKUĆI 25 PORODICA: Niče zgrada za izbeglice u Kleku, kod Zrenjanina (FOTO)

B. GRUJIĆ

04. 08. 2021. u 19:22

KORDINATOR Regionalnog stambenog projekta za Zrenjanin Dragiša Albulj i predstavnici Mesne zajednice Klek u društvu gradonačelnika Zrenjanina, Sime Salapure, predstavili su do sad urađeno u izgradnji stambenog objekta u Kleku.

ДА СЕ СКУЋИ 25 ПОРОДИЦА: Ниче зграда за избеглице у Клеку, код Зрењанина (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Ovde će biti izgrađeno 25 stanova, u ukupnoj vrednosti 960 hiljada evra, koji Grad Zrenjanin realizuje u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice.

- Simbolično, baš na dan, 26 godina nakon tragičnih stradanja srpskog naroda u Oluji, ovde u Kleku, obišli smo izgradnju zgrade za izbeglice, treću lokaciju na terioriji Zrenjanina koja se finansira sredstvima Evropske banke u saradnji sa jedinicom za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije - istakao je Simo Salapura.

On je napomenuo da je ukupna vrednost Fonda regionalnog stambenog programa u Zrenjaninu od 2018. godine oko  2,5 miliona evra, koje je finansirala Svetska banka, a Zrenjanin je obezbedio parcelu i neophodne infrastrukturne priključke za ukupno 76 stanova.

- Prijavljeno  je 40 potencijalnih budućih stanara, pregledali smo sve prijave, urađena je dopuna dokumentacije za određene korisnike, uradili proveru u katastru očekujemo i proveru iz zemlje porekla i tada ćemo moći da objavimo predlog liste korisnikea - rekao je Dragiša Albulj, koordinator Regionalnog stambenog projekta za Zrenjanin.

Albulj je dodao da će u Kleku biti izgrađeno pet stanova od 30 kvadrata, deset od 40 kvadratnih metara, osam stanova od 50 kvadrata i dve stambene jedinice od 60 kvadratnih metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri