VUČEVIĆ: U 94 stana za socijalno ugrožene, izbegličke porodice će se useliti na proleće 2022.

Novosti online

04. 08. 2021. u 14:42

RADOVI na izgradnji nova 94 stana za socijalno ugrožene izbegličke porodice teku u skladu sa planom, odnosno predviđenom dinamikom, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ВУЧЕВИЋ: У 94 стана за социјално угрожене, избегличке породице ће се уселити на пролеће 2022.

Foto: Instagram

- Na proleće 2022. godine očekujemo useljenje porodica u ove stanove. To će biti prelepo naselje sa parkovskim površinama, dečjim igralištima, uređenim parkinzima, i u blizini novog vrtića čija je izgradnja u toku. Pre izvesnog vremena smo u Veterniku završili 276 stanova za socijalno ugrožene porodice i hvala svima koji su učestvovali u tom projektu. Krajem septembra, ako se sve bude odvijalo prema planovima, očekujemo useljenje u 152 stana u Futogu. To znači da će više od 1000 izbegličkih i socijalno ugroženih porodica koje su ostvarile pravo i na druge vidove pomoći preko ovog Projekta, kao što je pomoć u građevinskom materijalu i drugo, biti stambeno zbrinuto u Novom Sadu. Ovo je velika pobeda svih nas, a posebno ljudi kojima se trajno rešava stambeno pitanje. Oni su se opredelili da žive u Novom Sadu, koji jeste njihov dom i mi smo srećni zbog toga, a ovo je prvi put da sa inopartnerima i partnerima sa republičkog nivoa trajno rešavamo njihovo prebivalište, što pokazuje snagu države - izjavio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)