VUČEVIĆ I BARTU: Stabilnost u regionu suštinski važna za ekonomski napredak

Z. G.

04. 08. 2021. u 14:10

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Jan Bratu saglasni su da je stabilnost odnosa u regionu od suštinske važnosti za ekonomski napredak a onda i za dalju demokratizaciju društva u kojem su svakom pojedincu zagarantovana jednaka ljudska prava, saopšteno je danas posle njihovog susreta u Novom Sadu.

ВУЧЕВИЋ И БАРТУ: Стабилност у региону суштински важна за економски напредак

Foto: Pres služba Grada

Vučević je gostu poželeo srdačnu dobrodošlicu u grad koji, kako je rekao, tradicionalno neguje evropske vrednosti kroz suživot raznih nacija, podstičući kulturološku različitost.

Sagovornici su ocenili da su vladavina prava i ljudskih prava imperativ u svakom društvu, te da je i uloga lokalnih samouprava u sprovođenju potrebnih reformi u državi, od velikog značaja.

Vučević je istakao da je administracija Grada Novog Sada fokusirana na poboljšanje ekonomskih prilika i otvaranje novih radnih mesta, nastojeći da obezbedi što bolje uslove za život svih građana.

- Značajna pažnja u Novom Sadu posvećena je kulturi, posebno kroz Projekat Evropska prestonica kulture koji ima nacionalnu podršku. Stvaramo ambijent da kultura bude važan resurs ukupnog razvoja i menjamo lice našeg grada – istakao je Vučević i napomenuo da je reč o projektima koji su sistemski i koji doprinose povezivanju ljudi na ovim prostorima, pokretanju kreativnih industrija i povezivanju civilnog i javnog sektora u ostvarenju glavnog cilja, a to jeste da kultura postane način života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju