LAPOVCI KUVAJU BEZ PREMCA: Održano takmičenje u spremanju riblje čorbe (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 08. 2021. u 19:22

OD 29 ekipa iz Dubravice, Kragujevca, Lapova, Batočine, Smederevske Palanke i Rače koje su se tradicionalnom 11. „Lapovačkom kotliću“ takmičile u pripremanju riblje čorbe, prva tri mesta osvojili su Lapovci.

ЛАПОВЦИ КУВАЈУ БЕЗ ПРЕМЦА: Одржано такмичење у спремању рибље чорбе (ФОТО)

Foto: Z. Gligorijević

Najbolju riblju čorbu skuvala je ekipa „SP Aluminijum“, drugo mesto osvojila je ekipa „Zvezdan Morava 1“, a treće „Dva brata, Dule i Neša“. Utešna nagrada, za „maler čorbu“, najgoru na manifestaciji pripremio je muzički bend „Varoška nit“, koji se prvi put oprobao u kulinarstvu. Prva tri mesta nagrađena su kotlićima i peharima, a „maler čorbu“ peharom i talandarom.

- Nažalost, posle proglašenje epidemije Kovid-19, kao i zbog toga što smo, iz istog razloga, manifestaciju organizovali kasnije nego inače, u vreme godišnjih odmora, bilo je 29 ekipa, dok se ranije nadmetalo po 56 ekipa. Opet je bilo super, jer je bilo oko 500 učesnika i gostiju iz cele Srbije – kaže Božidar Kandić, predsednik Ribololovačkog udruženja „Morava Lapovo“ i organizator „Lapovačkog kotlića“.

On dodaje da je tom prilikom u humanitarnoj akciji za tromesečnog Boška Gugleta iz Novog Sada prikupljeno nešto više od 30 hiljada dinara. Na prodajnom štandu lapovačke domaćice prodavale su jela i domaće rukotvorine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri