RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Korona presek - potvrđeno još četvoro zaraženih, srećom bez preminulih

M. B.

02. 08. 2021. u 19:04

IMA još upozoravajućih podataka u „kliničkoj slici“ Rudničko-takovskog kraja koji, srećom, ni danas ni minulih dana vikenda, ne beleži nijedan smrtni slučaj od kovida-19, za razliku od ranijih dana.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Корона пресек - потврђено још четворо заражених, срећом без преминулих

Foto: M.Bošnjak

Upozoravajućih zato, jer se broj novozaraženih osoba danas „blago“ povećao za „samo“ četvoro, što uobičajeno podrazumeva i zvaničnu kontrolu njihovih poznatih kontakata, a sve je opasnija i mogućnost zaraze mnogih, sasvim drugih osoba, u vreme „špic“ sezone povratka brojnih familija sa primorskih letovanja.

- Kod četiri osobe potvrđen je korona virus – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu. – U danima vikenda nije bilo novih, potvrđenih kovid pozitivnih lica. U Kovid ambulanti, u nedelju je pregledano ukupno 30 osoba, urađeno 29 antigenskih testova, uzeta dva nazofaringealna brisa, nije bilo uputa novih pacijenata na hospitalizaciju.

Ukupan broj obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, prema evidenciji te ustanove, ovde je 3.437, od kojih je najviše njih, prema izjavama nadležnih, uglavnom izlečeno.

 „Crvena“ zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, to jest njen preostali deo Grudnog odeljenja (jer su Interno i Neurologija odavno izašli iz kovid-zone) danas ne saopštava promene. U njoj se, po poslednjim saopštenim informacijama, leče četiri pacijenta.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.437 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.

                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)