BRKOVI OD POLA METRA: Prvi put u izboru za najdužu pletenicu učestvovao muškarac - Saša Nikolić iz Markovca

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 08. 2021. u 18:28

NAJLEPŠA saborica 51. Sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“, završenog danas, je Nevena Vasiljević (17), a najduže brkove, 131 santimetar, imao je Zoran Lazarević (72) iz Niša.

БРКОВИ ОД ПОЛА МЕТРА: Први пут у избору за најдужу плетеницу учествовао мушкарац - Саша Николић из Марковца

Foto: Z.G.

Najdužu pletenicu, 150 santimetara, imala je Milena Lukić, u kategoriji do 15 godina, pobedile su Aleksandra Ilić i Anđela Nikolić, čije su pletenice bile duge po 107 santimetara, dok su među najmlađima Nikolija Jovanović i Nikolija Pavlović podelile prvo mesto sa kikama od po 73 santimetra. Najlepšu mušku narodnu nošnju nosio je Milan Jovanović, a žensku Nera Kovačević.

Raritet Sabora nesumnjivo je bio Saša Nikolić iz Markovca, čija je pletenica samo 3 santimetra kraća od kike prvoplasirane Milene Lukić.

- Uvek sam imao kratku kosu, a počeo sam da je puštam sasvim slučajno. Nisam je šišao 11 godina, a održavam je isključivo šamponima, koje spravlja moj drug, hemičar po zanimanju – kaže Nikolić za „Novosti“.

Njegova devojka Jovana Aleksić iz Vladičinog Hana, čija je kosa kraća za pedesetak santimetara od njegove, dodaje da su se zahvaljujući kosi i upoznali, da joj ne smetaju komentari na račun njenog momka, jer ona voli dugu kosu i ne smeta joj što je on nosi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta