EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Još devet novozaraženih

M. B.

28. 07. 2021. u 16:40

JOŠ devet osoba zaraženo je korona-virusom u Rudničko-takovskom kraju, do ovog izveštavanja, prema zvaničnim informacijama Doma Zdravlja u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још девет новозаражених

Foto: M.Bošnjak

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (27. jula) pregledano je ukupno 46 osoba, urađeno 28 antigenskih testova, uzet jedan nazofaringealni bris, nije bilo uputa pacijenata na hospitalizaciju – izjavio jedr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Ukupan broj obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, prema evidenciji te ustanove, ovde je ukupno 3.429, od kojih je najviše njih, prema izjavama nadležnih, uglavnom izlečeno

U ostalom „kovid preseku“ ovog kraja, danas srećom nema preminulih, a do sada nipromena u„crvenoj“zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u kojoj se, po poslednjim saopštenim informacijama, leče četiri pacijenta.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.429 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju glasi:  do juče, nekom od četiri raspoložive vakcine, cepljeno je ukupno 15.805 za to zainteresovanih osoba, revakcinisano njih 15.040.

                                                                                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)