HLEB OD NOVOG ŽITA KAO SIMBOL ŽIVOTA: U Somboru održana tradicionalna Dužionica

J.L.

27. 07. 2021. u 15:42

PREDAJOM hleba od novog žita gradonačelniku Antoniu Ratkoviću u Somboru je proslavljena Dužionica, tradicionalna žetelačka svečanost.

ХЛЕБ ОД НОВОГ ЖИТА КАО СИМБОЛ ЖИВОТА: У Сомбору одржана традиционална Дужионица

FOTO: Grad Sombor

Proslava završetka ovogodišnje žetve započela je svetom misom u crkvi Svetog trojstva u prisustvu mnogobrojnih građana, predstavnika saveta nacionalnih manjina i gostiju. Potom su se učesnici uputili u Skupštinu grada, gde su u Svečanoj sali Županije gradonačelniku Antoniu Ratkoviću, predali dva hleba, koja su napravljena od prvog ovogodišnjeg brašna.

FOTO: Grad Sombor

- Zaista sam ponosan na sve nas Somborce, što u radosti i veselju proslavljamo kraj žetve, proslavljamo hleb, kruh, ili kruv napravljen od novog žita, koji predstavlja kontinuitet života – poručio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Dužionica je svakako jedna veoma značajna manifestacija za Sombor, pre svega kulturološka, duhovna, somborska manifestacija, koja predstavlja svo bogatstvo multietničkog šarenila i dokle god bude tako, uveren sam da će svaka naredna godina biti blagorodnija, a mi srećniji, radosniji i zadovoljniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!