ANA BRNABIĆ ZAVRŠILA POSETU PČINJSKOM OKRUGU: Svaka opština ima svoje probleme, ali je napredak evidentan (FOTO/VIDEO)

Jelena Stojković

25. 07. 2021. u 20:00

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić obilaskom Trgovišta, Vranjske Banje i Vranja završila je danas dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu u okviru koje je obišla i opštine Vladičin Han, Surdulicu, Bosilegrad, Bujanovac i Preševo.

АНА БРНАБИЋ ЗАВРШИЛА ПОСЕТУ ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Свака општина има своје проблеме, али је напредак евидентан (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jelena Stojković

Predsednica Vlade je rezimirajući utiske, rekla da ima problema, ali da je napredak evidentan.

- Od opštine do opštine je prilično drugačije. Bosilegradu je prioritet privreda i lokalni putevi, Vladičin Han je recimo potpuno promenio od kako je došao Teklas koji zapošljava preko 1500 ljudi i vidim jedan novi optimizam i dobru energiju, tamo samo treba da obezbedimo da se tako nastavi. U Trgovištu su svesni da će teško tamo doći neki investitor pa su posvećeni razvoju sopstvenih turističkih potencijala – rekla je premijerka Brnabić.

Ona je u Vranjskoj Banji obišla radove na jednom od najmodernijih hotelskih kompleksa u Srbiji i poručila da će taj hotel vratiti popularnost jednoj od "kraljevskih" banja naše zemlje.

Foto: Jelena Stojković

- Ovaj projekat je od strateškog, kapitalnog značaja ne samo za Vranjsku Banju već za ceo srpski turizam. Ovo je kompleks kakav ćemo po prvi put imati u Srbiji, on će nas staviti na evropsku mapu turističkih destinacija. On će biti prekretnica za srpski turizam -  poručila je premijerka.

Reč je o objektu koji u banji, na mestu gde je četrdeset godina propadao nezavršeni hotel, kompanija "Milenijum tim" gradi novi hotelski kompleks.

Premijerku je posebno zabrinula situacija u Preševu i Bujanovcu, gde je kako rekla problem taj što Srbi ne učestvuju u vlasti pa se oko ničega i ne pitaju.

Ona je pohvalila realizaciju brojnih projekata u Vranju, a poseban akcenat je stavila na raznovrsne projekte, ali da joj je posebno drago zbog projekata u oblasti životne sredine.

Foto: Jelena Stojković

Na kraju dvodnevne posete Pčinjskom upravnom okrugu, zajedno sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem, obratila se medijima ističući da je imala priliku da vidi projekte koji se realizuju, razgovara sa građanima i u neposrednom kontaktu upozna sa njihovim problemima. Osvrćući se na posetu Vranju ona je naglasila.

- Generalno sam zadovoljna jer smo uspeli da podignemo kvalitet života građana na viši nivo. Obišli smo gradilište hotela u Vranjskoj Banji vrednosti 90 miliona evra, a bez sumnje veoma važan događaj  biće otvaranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje je planirano za kraj godine, kada ću opet doći u Vranje – rekla je Branbić.

Ona je Vranje navela kao primer dobre prakse u celoj Srbiji po pitanju smanjenja aerozagađenja.

- Prvi ste počeli sa izgradnjom kotlarnice na biomasu, u krugu Zdravstvenog centra, vrednosti 360 miliona dinara bez PDV-a. Kultura je veoma bitna za građane i osim obnove zgrade Pozorišta Narodnog muzeja, rekonstruisaćemo i Haremluk - istakla je premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je najavila još jaču podršku Vranju u realizaciji bitnih projekata za građane. 

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je i svečanosti, na kojoj su ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, potpisali ugovor o donaciji 140 kontejnera i isto toliko kanti za smeće. Ministarka je izrazila zadovoljstvo što Vranje preduzima na planu zaštite životne sredine, kao i činjenici da će biti realizovan projekat proširenja deponije i priključenja individualnih domaćinstava ne geotermalne izvore energije.   

Premijerka Srbije najavila je da će sledećeg vikenda obići sve opštine Jablaničkog okruga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!