DRUŽENJE U ZDRAVOM DUHU: Paraćin domaćin sportskih susreta penzionera (FOTO)

Z. RAŠIĆ

23. 07. 2021. u 20:26

DEVET penzionerskih ekipa sa oko 60 učesnika iz šest opština Pomoravskog okruga odmerilo je danas svoj umeće u Paraćinu u nekoliko sportskih disciplina na manifestaciji pod nazivom Mini olimpijada sporta, zdravlje i kulture trećeg doba.

ДРУЖЕЊЕ У ЗДРАВОМ ДУХУ: Параћин домаћин спортских сусрета пензионера (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Igrali su se košarka, fudbal, šah i pikado, a discipline su bile još brzo hodanje-štafeta i streljaštvo.

Svečana ceremonija otvaranja održana je ispred Sportskog centra „7. jul“. U ime organizatora goste su pozdravili zamenik predsednika opštine Paraćin Milan Simić, predsednik paraćinskog udruženja penzionera Vitomir Đorđević i predsednik Saveza penzionera Srbije, profesor Andreja Savić, koji je Olimpijadu zvanično otvorio.

Savić je ocenio da Paraćin ima odličnu sportsku inrfastrukturu za održavanje ovakvih manifestacija, dok je opštinska organizacija penzionera bila tehnički organizator, uz podršku Pokreta trećeg doba.

- Ova manifestacija je jedna od važnijih aktivnosti Saveza penzionera Srbije jer obezbeđuje okupljanje i interakciju najstarijih sugrađana – rekao je Savić, dodavši da će tokom dana biti održan sastanak sa svih pet opštinskih organizacija Pomoravskog okruga, a predsednici će se informisati o važnim statusnim pitanjima penzionera, te o situaciji koja se odnosi na aktuelnu visinu penzija i ostale stvari značajne za tu populaciju.

Paraćin, koji je bio grad domaćin, predstavljale su tri ekipe. Takmičenja su završena na opšte zadovoljstvo, uz druženje, jer ko je pobednik - za učesnike najmanje je bilo bitno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)