„KUĆA IZA DUGE“ U PREDUZETNIČKIM VODAMA: U Subotici neguju društvenu odgovornost - posao i za osobe sa autizmom

J. L.

23. 07. 2021. u 22:36

PUTEM konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za zapošljavanje, kroz javne radove u „Kući iza duge“ u Subotici posao će dobiti troje ljudi.

„КУЋА ИЗА ДУГЕ“ У ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ ВОДАМА: У Суботици негују друштвену одговорност - посао и за особе са аутизмом

Foto: J.L.

Zahvaljujući tome, kutak za osobe sa invaliditetom će nastaviti da radi naredna četiri meseca.

 - Udruženju za pomoć osobama sa autizmom “Autizam” Subotica odobrena su sredstva od 400.000 dinara za zapošljavanje putem javnih radova, sa ciljem održavanja njihove aktivnosti. To je veoma značajno jer brinu o osetljivoj grupi a politika zapošljavanja je deo socijalne politike - ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Za nevladine organizacije opredelili smo pet od ukupno 42 miliona dinara. Trudimo se da odgovorimo da odgovorimo zahteve nevladinih organizacija. Putem konkursa sekretarijata više od 70 ljudi je našlo posao kroz zapošljavanje i samozapošljavanje, na šta smo naročito ponosni.

Današnja poseta je bila prilika da se razgovara i o budućoj saradnji i podršci Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam ženskom preduzetništvu i razvoju starih zanata kod civilnog sektora.

Udruženje “Autizam” je ove godine od lokalne samouprave dobilo i 330.000 dinara na konkursu društvenog i humaniratnog rada, kao i 280.000 na konkursu iz oblasti kulture.

 - Sredstva su dobijena za projekte osnaživanje porodica tokom pandemije i inkluzivnu likovnu kulturu. Značajno nam je što Pokrajinski sekretarijat za privredu podržava rad udruženja iz našeg grada, koja uredno apliciraju na konkurse - dodaje Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

U „Kući iza duge“ osobe sa invaliditetom zasadile su 700 kala koje će izaći na tržište za Dan grada.

 - Sada smo pokrenuli neki vid preduzetništva koje će stvarati osobe zaposlene putem ovog konkursa. Zavaljujući konkursu možemo da fukncionišemo naredna četiri meseca i “Kuća iza duge” nastavlja da živi - ističe Suzana Skenderović, predsednica Udruženja “Autizam”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju