LSV PROTIV, A OPOZICIJA ZA : Saradnja Novog Sada i Istočnog Sarajeva u žiži skupštinske rasprave

Z. GRUMIĆ

23. 07. 2021. u 06:21

ODLUKA o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj podržana je u četvrtak u novosadskoj Skupštini grada sa ubedljivih 67 glasova pozicije, ali i opozicije, dok se protiv tog predloga izjasnilo dvoje odbornika LSV, članice vladajuće koalicije koju predvodi SNS.

ЛСВ ПРОТИВ, А ОПОЗИЦИЈА ЗА : Сарадња Новог Сада и Источног Сарајева у жижи скупштинске расправе

Detalj sa sednice Skupštine grada / Foto N. Karlić

Liga je uoči sednice gradskog parlamenta zatražila da predlog o budućoj saradnji sa Gradom Istočnim Sarajevom bude povučen jer smatraju da bi takav sporazum sa Gradom Sarajevom, imao "daleko veći domet".

To je izazvalo intenzivnu debatu u kojoj su predstavnici naprednjaka i opozicionih SRS i DSS istakli veliki značaj i snažnu simboliku ozvaničenja saradnje sa Istočnim Sarajevom u privredi, poljoprivredi, obrazovanju i mnogim drugim oblastima. Istovremeno, LSV je kritikovana zbog "licemerja" jer, kako je rečeno u diskusiji, s jedne strane učestvuju u vlasti i koriste njene "blagodeti", a s druge ne podržavaju stavove koalicionog partnera i vode svoju politiku.

- Mogu da razumem da pojedine stranke, unutar koalicije, mogu da imaju različite poglede o određenim temama. Poštujem svačiji stav, a možda je i pošteno da Liga i kaže šta misli o tome, nego da nešto bude uvređena - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević, ponovivši ranije više puta izrečen stav da je sa LSV u Gradu Novom Sadu napravljena koalicija radi, pre svega, efikasnijeg rešavanja komunalnih i tehničkih problema u gradu.

Vučević je rekao da je, tim povodom, nepotrebno bilo kakvo dizanje tenzija i potvrdio da će saradnja sa LSV biti nastavljena, uprkos različitim stavovima stranaka o tom pitanju ili o podizanju spomenika, političkim i drugim temama.

SARADNjA

SKUPŠTINA grada jednoglasno je usvojila i odluku o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Aleksandrije u Arapskoj Republici Egiptu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni