BLAGI PORAST BROJA ZARAŽENIH: Pet novozaraženih u Gornjem Milanovcu

Milorad Bošnjak

21. 07. 2021. u 13:47

USLOVNO rečeno: „blagi“ ali svima upozoravajući porast broja novoobolelih od kovida-19 u Gornjem Milanovcu, kojih sada, po poslednjim saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ima još petoro.

БЛАГИ ПОРАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Пет новозаражених у Горњем Милановцу

Foto M. Bošnjak

Preminulih, srećom, u odnosu na jučerašnja naša i izveštavanja drugih medija, nema.

Zvaničan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom „piku“ epidemije ovde je ukupno 3.402, od kojih je najviše njih izlečeno.

U Kovid delu Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, na lečenju su tri pacijenta.

- Od njih, dvoje ima negativan PCR test, jedan je pozitivan na korona virus. U poslednja 24 sata, nije bilo prijema novih pacijenata,jedan pacijent je otpušten na na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora ove bolnice.

Taj deo Grudnog odeljenja je jedina postojeća „crvena“ zona ove bolnice, jer su iz nje izašli Interno i Neurologija.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.402 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtava.

Od početka imunizacije protiv kovida-19, u ovom kraju je, zaključno sa podacima od juče (20. jula) ukupno je, bilo kojom od četiri raspoloživa cepiva, vakcinisano 15.668 za to zainteresovanih osoba, revakcinisano ih je 14.973.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!