GRAD ŠABAC DOMAĆIN VELIKOG BOKSERSKOG SPEKTAKLA: Dogovoreno održavanje prvenstva u gradu na Savi

V.Mitrić

15. 07. 2021. u 10:59

GRAD Šabac biće domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu koje će se održati od 22. do 26. septembra. Na njemu će učešće uzeti najbolji bokseri Srbije.

ГРАД ШАБАЦ ДОМАЋИН ВЕЛИКОГ БОКСЕРСКОГ СПЕКТАКЛА: Договорено одржавање првенства у граду на Сави

FOTO: V.M.

Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što su nastavili kontinuirane razgovore koje imaju u poslednjih desetak meseci.

- Posle 31 godine, naš grad biće domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije. To će biti uvertira za Svetsko prvenstvo u ovoj plemenitoj veštini, koje će u našoj zemlji početi 26. oktobra. Cilj ovog takmičenja, pored sportskog aspekta, jeste i promocija Grada, omasovljavanje Mačvine škole boksa, ali i povratak Bokserskog kluba ,,Mačva” u Superligu Srbije. Sama činjenica da se ovo takmičenje nadovezuje na Čivijadu, festival humora i satire, i Šabački vašar, daje dodatnu ponudu kulturnih i sportskih sadržaja Grada Šapca. To je put kojim treba da idemo da bi Šabac bio idealno mesto za život svih ljudi koji u njemu žive - rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je Grad Šabac oduvek bio grad sporta.

- Ulažući u sve sportove u gradu cilj rukovodstva grada je - po Pajićevim rečima, da Šabac ostane grad sporta.

- Težimo i da one sportove koji su decenijama bili zapostavljeni, gde se nije stručno i kvalitetno radilo, podignemo na viši nivo i da omogućimo da boks ima bar onoliko gledalaca koliko je imao u najboljim danima kada smo bili šampion. Želja nam je i da privučemo decu da se bave ovim sportom na najkvalitetniji način - rekao je Pajić.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije istakao je da je Šabac grad boksa i da je Bokserski klub ,,Mačva” klub koji je bio i ostao poznat ne samo u Srbiji, nego i u bivšoj Jugoslaviji.

- Mnoga velika imena potekla su iz Mačve. Ove godine organizuje se svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu nakon 42 godine, od 26. oktobra do 6. novembra. U sklopu priprema za svetsko prvenstvo, najznačajniji događaj pre svetskog prvenstva upravo je Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu koje će se od 22. do 26. septembra održati u Šapcu. Na tom prvenstvu će se znati ko su reprezentativci koji će predstavljati Srbiju na svetskom prvenstvu. Predsednik Organizacionog odbora svetskog prvenstva je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je planiran da bude počasni gost na ovom nacionalnom šampionatu.

Sve mečeve prenosiće regionalna televizija Arena i cela bivša Jugoslavija moći će da uživa u prizorima iz šabačkog Mačvinog ringa. Zahvaljujem se gradonačelniku Šapca gospodinu Pajiću na postignutom dogovoru oko organizacije. Ono što je značajno je da će Gradu Šapcu ostati nov bokserski ring koji će grad da kupi - istakao je Borovčanin.

Željko Mrdaković, potpredsednik Vojvođanskog bokserskog saveza istakao je da će Vojvođanski bokserski savez pružiti svu logistiku za razvoj škole boksa.

- Očekujem od kolega iz Bokserskog kluba Mačva da krenu napred. Mi ćemo im pomoći tako što ćemo poslati kubanskog trenera na mesec dana da im pomogne i radi, kako sa decom koja treniraju boks, tako i sa našim kolegama - rekao je Mrdaković.

Branislav Jovičić, direktor Bokserskog kluba ,,Mačva” zahvalio se gradonačelniku Pajiću na prijemu i na postignutom dogovoru sa Gradom i predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom za Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu.

- Smatram da ćemo ovim takmičenjem podići boks na viši nivo u našem gradu. Organizovaćemo školu boksa koja će biti besplatna i gde ćemo sa decom najmlađeg uzrasta krenuti od osnovnih koraka. Sve radimo u cilju omasovljenja ovog sporta. Do sada nismo očekivali da će biti ovolika zainteresovanost za boks. Sala je puna. Imamo već šest momaka za koje smatramo da ispunjavaju sve uslove za ovaj sport - rekao je Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku