U ZRENJANINU FORMIRAN SOCIJALNO-EKONOMSKI SAVET: Poslodavci i sindikati veoma zainteresovani

B.Grujić

09. 07. 2021. u 20:27

SPORAZUM o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta grada Zrenjanina potpisali su danas gradonačelnik Simo Salapura, Goran Nešić ispred Unije poslodavaca i Milenko Vujović iz Saveza samostalnih sindikata Zrenjanina.

У ЗРЕЊАНИНУ ФОРМИРАН СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ: Послодавци и синдикати веома заинтересовани

foto: Grad Zrenjanin

Savet je formiran sa osnovnim ciljem da se razvoja socijalni dijalog o pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada, razvoja kulture kolektivnog pregovaranja, podsticanje mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, ravoja demokratije i izdavanja časopisa, brošura i drugih publikacija iz delokruga svog rada. 

foto: Grad Zrenjanin


 - Cilj je da imamo međusobno razumevanje i saradnju koja je veoma bitna za unapređenje života u našem gradu, ali i za naš dalji razvoj - istakao je gradonačelnik Zrenjanona Simo Salapura, uz napomenu da je imenovano lice koje će izvršiti registarciju Saveta u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u čijem registru već postoje 23 formirana saveta na teritoriji Srbije i 10 u Vojvodini.

U ime Samostalnog sindikata Melanija Lojpur je ukazala da je jedan od zadataka osnivanje Saveta i u drugim opštinama Srednjobanatskog okruga, a ono što je jedan od naslikovitijih ciljeva jeste da to telo ima mogućnost da probleme između poslodavca i sindikata efikasno rešava. 

foto: Grad Zrenjanin


Slavoljub Arsenijević podsekretar u Sekretarijatu za privredu i turizam Vlade Vojvodine, naglasio je ulogu saveta u tome da su tri strane napravile dogovor, sindikati, poslodavci i grad Zrenjanin.

- To  je jedina institucija gde se na ovaj način može doći do određenih zaključaka, usaglasiti stavove i preko pokrajinskog i republičkog rešavati sve probleme - rekao je Arsenijević.

  
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima