SEDAM NOVOOBOLELIH U VRANJU: Testirano 174 uzoraka, hospitalizovan jedan pacijent

J. S.

01. 07. 2021. u 10:04

NAKON što je u protekle dve nedelje zabeležena izuzetno mirna epidemiološka situacija, jer nije bilo bilo bez novozaraženih na dnevnom nivou, pa se pojavljivao po koji sporadični slučaj u protekla 24 sata beleži se čak sedam novih slučajeva infekcije virusom COVID-19 u Vranju.

СЕДАМ НОВООБОЛЕЛИХ У ВРАЊУ: Тестирано 174 узорака, хоспитализован један пацијент

Foto: J.S.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju na ovaj virus za dan su testirana 174 uzorka iz Pčinjskog okruga, a svih sedam novozaraženih su iz Vranja.U drugim opštinama nema novih slučajeva zaražavanja.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 39 pregleda, od čega 23 prva. Uzorkovana je krv kod 30 pacijenata i sačinjeno 10 RTG pluća. Urađen je 31 antigenski test, od kojih je 7 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovane su i dve bronhopneumonije.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je jedan pacijent. On je pozitivan na koronavirus, ima bronhopneumoniju i trenutno je na kiseoniku. Primljen je jedan novooboleli, dok je jedan pacijent transportovan za Kruševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju