REKONSTRUKCIJA DVA VRTIćA U KRUŠEVCU: Za mališane dodatnih 160 mesta

B.B.

28. 06. 2021. u 16:11

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas u Kruševcu ugovore o rekonstrukciji vrtića u "Golub mira" i "Labud", uz pomoć projekta Svetske banke "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje".

РЕКОНСТРУКЦИЈА ДВА ВРТИћА У КРУШЕВЦУ:  За малишане додатних 160 места

Ružić u poseti Kruševcu

- Ukupan iznos projekta je 47 miliona evra i njime smo želeli da u potpunosti podignemo kvalitet celokupnog predškolskog sistema i posebno ga učinimo još dostupnijim i pristupačnijim deci iz svih društveno osetljivih grupa - rekao je ministar.

- Za ova dva vrtića u Kruševcu, biće izdvojeno više od 58 miliona dinara. Rekonstrukcijom objekata obezbediće se i 160 novih mesta za mališane. U pitanju je dogradnja i rekonstrukcija postojećih objekata, a završetak radova je osam meseci od dana početka radova.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz ovaj projekat nastoji da poveća broj mesta u predškolskim ustanovama, da se poveća obuhvat dece, naročito iz osetljivih socijalnih grupa i to izgradnjom novih i adaptacijom postojećih objekata.Ugovor sa ministrom potpisali su zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović i izvođač radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!