"OKRŠAJ" VITEZOVA: Megdan u Lazarevom gradu

S. Babović

25. 06. 2021. u 21:56

VIDOVDAN je sve bliže, a prvi vitezovi pristigli su u Kruševac, gde se večeras otvara Viteški megdan u Lazarevom gradu, tradicionalna manifestacija Turističke organizacije Kruševac pod okriljem Vidovdanskih svečanosti i jubileja, 650 godina pod osnivanja grada.

ОКРШАЈ ВИТЕЗОВА: Мегдан у Лазаревом граду

Foto: S. B.

Prve “borbe” vitezova koji su u punoj srednjevekovnoj spremi odigravaju se ispred crkve Lazarica, na mestu gde je 1389. godine krenula srpska vojska put Gazimestana.

    Vitezovi su pristigli iz cele Srbije i na oduševljenje najmlađih Kruševljana podigli “logor” sa šatorima u Arheološkom parku gde će boraviti sve do 27. juna. Otvoren je i Srednjevekovni bazar, škola jahanja, a vitezovi su defileom pozdravili publiku. Večeras će od 21 sat nastupiti i Nacionalni ansambl “Kolo” na velikoj bini unutar zidina starog grada.

    U Turističkoj organizaciji Kruševac i za sutra, već od 11 sati najvljuju atraktivan program: viteške borbe, radionice grnčarije i kemarike, nadmetanje u hajdučkim disciplinama i po prvi put “Carski festival Lazarevi putevi vina”.

Biljane Krstić i Bistrik orkestra nastupaju u subotu od 21 sat. Tradicionalno srednjevekovno venčanje je u nedelju, kada i Viteški dečiji karneval.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri