RAZGOVOR O BOLJOJ PRIMENI ZAKONA: Čomić u poseti Severnobanatskom okrugu

Рада Шегрт
Rada Šegrt

21. 06. 2021. u 17:51

U OKVIRU redovne posete sedištima upravnih okruga, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, u ponedeljak je posetila Kikindu, sedište Severnobanatskog okruga i sa predsatvnicima tog grada i opština Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža, razgovarala o primeni Zakona o planskom sistemu.

РАЗГОВОР О БОЉОЈ ПРИМЕНИ ЗАКОНА: Чомић у посети Севернобанатском округу

Foto: R. Š.

- Želimo da govorimo o primeni zakona u Srbiji i o tome kako da zajedno izbrišemo ono što stoji u evropskim izveštajima, a to je da naša zemlja ima dobre propise i zakone, ali da se oni ne primenjuju. Nema primene zakona bez dijaloga i zbog toga u svim okruzima razgovaramo sa predstavnicima lokalnih samouprava, direktorima Centara za socijalni rad, nacionalnim manjinama, civilnim društvom i predstavnicima republičkih organa – objasnila je Čomić.

Foto: R. Š.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog dva puta godišnje obilazi sve upravne okruge i nacionalne savete u njihovim sedištima. Ministarka Čimić rekla je da su preostale posete Beogradu, Kragujevcu i Jagodini i poljskom i jevrejskom nacionalnom savetu.

- Na jesen, kada počnemo drugi krug obilazaka, dogovaraćemo se o konceptima razvoja. Svaki okrug ima različit koncept i trebamo da se dogovorimo kako će to da se usaglasi i da zajedno napravimo sliku Srbije 2030. godine – najavila je Čomićeva.

Njeni domaćini na sastanku bili su načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Milivoj Linjački i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju