ATRAKCIJA ZA MALIŠANE: Smotra materijalno-tehničkih sredstava pripadnika MUP u Kraljevu

G.Ć.

21. 06. 2021. u 16:33

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i krsne slave – Svete Trojice, u centralnom gradskom parku u Kraljevu održana je smotra materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolažu pripadnici policije, Žandramerije i vatrogasno-spasilačke jedinice.

АТРАКЦИЈА ЗА МАЛИШАНЕ: Смотра материјално-техничких средстава припадника МУП у Краљеву

Foto: G.Šljivić

Na ovoj smotri koja je bez sumnje najviše obradovala kraljevačke mališane, posetioci su bili u prilici da pogledaju službena vozila i motocikle, da se upoznaju sa naoružanjem i opremom, kao i da prisustvuju simulaciji gašenja požara specijalnom penom.

- Uz ljudske kapacitete i resurse, važnu ulogu u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana ima i oprema koju koristimo u svakodnevnom radu čemu Ministarstvo pridaje veliki značaj. Neposredan i direktan razgovor dece i njihova komunikacija sa policijskim službenicima veoma su bitan faktor u cilju jačanja poverenja – rekao je major Goran Grujić, načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Kraljevo.

Ovom prilikom razdragani mališani mogli su i da se provozaju policijskim vozilima, isprobaju svoje veštine u savladavanju prepreka, kao i da se bliže upoznaju sa pozivom policajca ili vatrogasca. Široki osmesi na njigovim licima najbolji su dokaz da je ova „akcija“ u potpunosti uspela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri